Vsebina
Novice

FastMig Pulse in SuperSnake

FastMig Pulse 350/450

Tradicionalno razmišljanje nam pravi, da je najboljše treba prihraniti za konec.
V evropski varilski industriji to pomeni prihraniti predstavitev zadnjih dosežkov in najnovejših proizvodov za impresivni nemški sejem ali olimpiado varilstva v Essnu »Varjenje in rezanje«.

Veliki mednarodni sejmi ponujajo izjemno priložnost za predstavitev novih proizvodov. »Veliki pok«, ki spremlja takšne predstavitve, poskrbi za opaženost in prepoznavnost znamke in proizvoda. Za večino proizvajalcev je korist, ki jo prinašajo veliki mednarodni sejmi, v času krize neznatna.

Zabavno, a resno delo

Kemppi je bil velikokrat označen kot razstavljalec, ki je na sejmu poskrbel za dobro zabavo na svojem razstavnem prostoru, predvsem na sejmu Varjenje in frezanje v Essnu. Pod zabavo mislimo na različni umetniški, plesni program, ki je zabaval obiskovalce iz varilske dejavnosti. Ne glede na to, ostaja primarni cilj sejmov predstavitev novih, inovativnih varilskih tehnologij. Tudi na letošnjem sejmu v Essnu je bilo poskrbljeno za zabavo obiskovalcev ob predstavitvi ene od kultur, energije in vibracij ljudi, ki prihajajo iz države, v kateri Kemppi posluje. Da ne bo pomote! Predstavljene so bile številne novosti in verjemite, da nobena od »škatel« ni bila prazna. Vse novosti so gotove, zaključene in njihova ponudba na svetovnem in tudi slovenskem trgu je že v teku.

Dovršen design in zmogljivosti

Kemppi vlaga veliko v program razvoja svojih izdelkov in osebja. Takšne naložbe pospešujejo širitev palete proizvodov in jo nenehno osvežujejo v smislu približevanja le-teh namenskim skupinam uporabnikov in uresničevanju njihovih specifičnih zahtev. Kombinacija zgoraj navedenega in nove, 20 milijonov Evrov vredne investicije v tehnično-proizvodni oddelek, zagotavlja še več inovacij in razburljivih novosti v tej dejavnosti. Novosti je bilo v zadnjem času toliko, da se z njimi niti ni čakalo na sejem Varjenje in rezanje v Essnu, temveč so nekatere izmed teh bile predstavljene že letos spomladi in poleti. Kljub temu je bilo nekaj novosti prihranjenih  za omenjeni sejem. Med slednje sodijo nova naprava FastMig pulse 350/450 z enkratno regulacijsko tehniko FPGA, vmesna podajalna naprava SuperSnake za razširitev delovnega območja in odlično dostopnost ter WISE družina posebnih programskih rešitev in nov inovativen koncept prenosa podatkov DataGun. Če torej govorimo o angleških izrazih kot so SuperSnake, Gun, Wise, Wizard, …. nimamo v mislih kakšne poletne filmske zgodbe, temveč elemente, integrirane v skupino inovativnih rešitev za najzahtevnejše varilske naloge. Kot rečeno, so vse te že tudi na voljo.

FastMig Pulse 350/450

Vzemimo na primer družino FastMih Pulse. Varilno okolje se spreminja, torej je potrebno opremo prilagajati. Ne mislimo samo na varjenje samo, temveč tudi na lastnosti varilnega obloka, ki je prav tako prilagodljiv in naredi velik vtis. FastMig Pulse uvaja nov standard – izbira varilca! Arhitektura programske opreme omogoča, da varilec sam izbere zanj potrebno programsko opremo ali posebno modificirane vrste obloka za specifična okolja in zahteve. Slednje prav gotovo predstavlja tako tehnične, kot komercialne prednosti. Opcije, ki so na voljo za varilca smo poimenovali »Work Pack« in »Project Pack«. 
Work Pack ponuja skupino standardnih programov oz. sinergijskih krivulj za klasično in pulzno MIG/MAG varjenje. Osnovna skupina programov vključuje postopke varjenja nelegiranega in legiranega jekla ter aluminija z različnimi premeri žic. Work Pack je enostavno nadgraditi s katerim koli proizvodom iz družine »Wise and Match«. Gre za skupino posebnih programskih orodij oziroma rešitev za posebna varilska okolja in naloge. Velika Prednost! Project Pack je namenjen zadovoljevanju posebnih zahtev, npr. varjenju posebne vrste materialov. Project Pack torej pomeni, da lahko varilec iz nabora razpoložljivih Wise and Match rešitev sam izbere zanj ustrezno skupino sinergijskih programov oz. krivulj. Če se potrebe spremenijo, se lahko nove stvari enostavno dodajajo, vse po načelu: Vzemi kar potrebuješ in kadar potrebuješ!

Za prenos podatkov (npr, pri nadgradnji programske opreme ali namestitvi Wise & Match rešitev) se uporablja DataGun – avtomatska programirna naprava. Je kompaktna, priročna in vsebuje aktivacijske kode za odklepanje želene programske opreme na vašem varilnem izvoru. DataGun enostavno potisnemo v predvideni konektor oziroma režo na čelni strani varilnega izvora in ves prenos se izvede popolnoma avtomatsko. Neverjetno preprosto!

Wise in Match so posebne rešitve ali funkcije, ki se uporabljajo pri vsakdanjem varjenju. Tako ste lahko prepričani, da boste lahko zadovolji vse vaše potrebe po varjenju danes in v prihodnje. Wise skupina rešitev vključuje sinergijske programe za pripravo korenskih zvarov (WiseRoot), za varjenje tankih pločevin (WiseThin), funkcija za avtomatsko regulacijo jakosti oz. penetracije (WisePenetration) in funkcijo za avtomatsko detekcijo višine obloka (WiseFusion). Match opcije ponujajo posebne sinergijske krivulje za specifične materiale, posebne funkcije tipk na čelnih ploščah naprav, in pdb… 
S pomočjo Wise and Match rešitev lahko spremenite nekaj posebnega v nekaj izjemnega!

Vse naštete funkcije in posebne lastnosti je seveda treba upravljati. V ta namen je FastMig Pulse opremljen z uporabniškim vmesnikom »Arc Wizard«. To je LCD displej na čelni strani varilnega izvora s pripadajočo tastaturo, ki omogoča varilnemu tehnologu ali varilcu izbiro in nastavitev parametrov vseh naštetih postopkov in funkcij. Ko so parametri nastavljeni, se lahko zanesete na izredno hitro in zanesljivo regulacijo, ki zagotavlja odlične varilne lastnosti. Enostavno in natančno!

SuperSnake GT02S

Če je dostopnost in oddaljenost vaš problem, potem si oglejte SuperSnake. SuperSnake GT02S razširi delovno območje vašega standardnega Euro MIG/MAG gorilnika, saj zagotavlja pomik žice na razdalji 30m. Ta »varilni plenilec« ima izreden dostop tudi do najzahtevnejši in najtežje dostopnih varilnih mest. Priključite SuperSnake enostavno na podajalno napravo in dosegli boste mesta, do katerih ste do sedaj le s težavo dostopali. Standardni Push-Pull gorilniki so okorni in težki, njihova dolžina pa je omejena. SuperSnake rešuje te probleme, saj gre za lahek, robusten in enostaven izdelek, ki zamenjuje prenašanje dosedanjih težkih podajalnih naprav in okornih Push-Pull gorilnikov. To so prednosti, ki zagotavljajo povečanje kakovosti in produktivnosti.

Torej: Kakršna koli je vaša varilna naloga, Vam Kemppi v vsakem trenutku lahko ponudi optimalno tehnično in komercialno rešitev. Rešitev DANES in ne enkrat med minulim ter prihodnjim sejmom, ko bo izdelek dokončan.

Vse naštete Kemppi rešitve so na voljo danes!

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se