Vsebina
Novice

Ste pripravljeni na EN 1090?

Standardni WPS paketi
Lotite se standarda EN 1090 s Kemppi-jem

Koristi za kupca:

  • Najcelovitejša rešitev na trgu, ki zajema tako delavnice kot delo na terenu za MIG/MAG in MMA varjenje
  • Na zahtevo tudi prilagojeni standardni WPS-i za specifične zahteve
  • Pulzno varjenje v MIG/MAG WPS paketu
  • MMA WPS paket se lahko uporabi z različnimi proizvajalci varilne opreme
  • MMA WPS paket je veljaven tudi ob zahtevah po udarni žilavosti

Od 1. julija 2014 je potrebno vse izdelke iz konstrukcijskega jekla ali aluminija označiti s CE znakom, kot je navedeno v Constitution Products Regulation (CPR), kar bo v proizvodne obrate prineslo velike spremembe, saj bo moral biti vsak izdelek certificiran v skladu s standardom EN 1090-2, ki navaja, da morajo vsa varilna dela biti v skladu s standardom EN ISO 3834 (Quality Requirements for Fusion Welding of Metallic Materials).

Celovite rešitve za delavnice in delo na terenu

Za izpolnjevanje zahtev standarda EN 1090-2 ponujamo standardne WPS pakete za delavnice in delo na terenu. Ti WPS-i veljajo tako za MIG/MAG kot tudi za MMA varjenje. Kemppi je prvi proizvajalec varilne opreme na svetu, ki uvaja WPS-e na zahtevnih in konstantno spreminjajočih delovnih okoljih, kjer je velika potreba po jasnih in enostavnih navodilih.

Standardni WPS paketi za MIG/MAG varjenje v delavnicah

Za FastMig Pulse ali FastMig X 450 je na voljo standardni WPS paket, ki vključuje 16 WPS-ov (tudi pulzno varjenje). Standardni WPS-i so v skladu s standardom EN ISO 15612 in se lahko uporabljajo za varjenje jekel do trdnostnega razreda 355 MPA pri ročnem varjenju konstrukcij izvedbenega razreda EXC1 in EXC2.

Celovite rešitve za delavnice in delo na terenu

Standardni WPS paketi za MMA varjenje temeljijo na potrebah strank. Vključujejo vse potrebne specifikacije za varilni postopek, kompatibilne so z vsemi MMA varilnimi izvori v enostavni in razumljivi obliki. V kolikor ni zahteve po udarni žilavosti, se lahko ti WPS-i uporabljajo z materiali v razredu EN ISO 2560-A E 42 4 B 42 H5. V nasprotnem primeru pa: Esab OK 48.00, Böhler FOX EV 50 in Elga P48 S.

Sistem za spremljanje kvalitete varjenja ArcQ za izvedbeni razred EXC3 in EXC4

Sistem ArcQ temelji na zahtevah podanih v standardu za spremljanje kvalitete varjenja EN ISO 3834, ki predstavlja osnovo za visoko kvalitetno proizvodnjo.

Licenčna pogodba za končnega uporabnika

Kot je določeno v licenčni pogodbi za končnega uporabnika, so WPS-i veljavni v delavnicah in na terenu pod istim tehničnim nadzorom in nadzorom kvalitete. Prav tako se zahteva kvalificiranost varilcev in koordinatorjev.

Vsebina Kemppi Standard WPS paketa

V kartonski škatli najdete USB ključ in registrator v katerem je EULA (licenčna pogodba za končnega kupca), navodila za uporabo, serijska številka paketa in 16 MIG/MAG ali 28 MMA plastificiranih WPS dokumentov. USB ključ vsebuje WPS dokumente v angleškem, nemškem, švedskem in finskem jeziku ter povezavo do nadgradenj. MIG/MAG paket vsebuje tudi nalepko za identifikacijo varilnega izvora.

Informacije za naročanje   Koda  Cena
Standardni WPS paket za MIG/MAG varjenje   6800001 Po povpraševanju
Standardni WPS paket za MMA varjenje  6800002 Po povpraševanju
Univerzalni WPS paket za MIG/MAG varjenje  6800003  Po povpraševanju